lizzylizard 2009.11.08. 17:00

Liza With A "Z"

YouTube-os böngészéseim során bukkantam Liza Minelli egy korábbi koncertfelvételére, amelyen a Ring Them Bells című dalt adja elő. Az egyik kommentelő osztotta meg velünk, hogy a felvétel a 2006-ban megjelent Liza with a "Z" koncert-DVD-ről származik. Ez a DVD Liza egy 1972-es koncertjét örökíti meg, amelyet a Broadway-n található Lyceum Theater-ben adott hatalmas közönségsikerrel.

A show-t az NBC élőben közvetítette, majd még két alkalommal vetítették le újra (miután a közreműködők négy Emmy-díjat tettek zsebre a produkcióért), hogy utána hosszú időre eltűnjön a képernyőkről.

Liza 2005-ben egy baráti vacsora alkalmával említette meg Craig Zadan producernek, hogy a koncertfelvétel jogaival ő rendelkezik, és egy restaurátor producer barátjával már el is kezdték az anyag helyreállítását. A producerek kapva kaptak a lehetőségen, és 2006-ban piacra dobták a remaszterelt, restaurált, dolby digital 5.1 minőségű koncertfelvételt. Én meg megrendeltem az Amazontól...

Hihetetlen az az energia és lelkesedés, ami ebből a nőből árad... Valahol olvastam, hogy Liza Minelli és Barbra Streisand között az a különbség, hogy Liza boldog hogy neked énekelhet a színpadon, viszont boldog lehetsz, ha Barbra-t élőben láthatod énekelni. Persze ez így nagyon leegyszerűsítő és kicsit gonosz is, de tény, hogy Liza-ról azt is mondták, hogy egyszerűen annyira igényli a szeretetet a közönségtől, hogy az ember valami nagyon undok alaknak érezné magát, ha visszautasítaná.

Nagyon jók a Bob Fosse által koreografált táncjelenetek és Liza kosztümjei is. Nagyon jól néz ki és profin mozog a színpadon, még ha a mai producerek meg is botránkoznának, hogy valaki 50 kg felett is felmerészkedik a világot jelentő deszkákra.

Nagy dolog, hogy Liza így ki tudta alakítani saját stílusát, és nem került édesanyja, Judy Garland árnyékába. Mindketten utánozhatatlant alkottak saját korukban és stílusukban, hiába, igazi autentikus őstehetségekkel van dolgunk.

A lelkesedésemet megalapozó link:

https://www.youtube.com/watch?v=dtJSLZnKCv0&feature=related

A DVD-n az alábbi dalok szerepelnek:

1. Intro

2. Yes

3. God Bless The Child

4. Say Liza (Liza With A "Z")

5. It Was A Good Time

6. I Gotcha

7. Son Of A Preacher Man

8. Ring Them Bells

9. Bye Bye Blackbird

10. You've Let Yourself Go

11. My Mammy

12. Cabaret Medley/Bows (Liza)

A bejegyzés trackback címe:

https://legisleguan.blog.hu/api/trackback/id/tr991509423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása